Пътниците от похитения судански самолет бяха освободени
Пътниците от похитения судански самолет бяха освободени / netinfo
Всички пътници в отвлечения в небето над Либия судански самолет, бяха освободени днес от двамата въздушни пирати, които все още се намират в машината заедно с членовете на екипажа, съобщи либийски представител.

„Всички пътници напуснаха самолета“, съобщи представителят от военното летище в Куфра, където самолетът се намира от снощи. „Пиратите, които са двама на брой и членовете на екипажа на самолета все още са вътре“, допълни още той и уточни, че преговорите продължават.

„Ние все още нямаме ясна представа за броя им, нито за групировката, към която принадлежат. Те казват на пилота на самолета, че са от Армията за освобождение на Судан (бунтовническо движение в Дарфур), но засега не можем да потвърдим това“, каза участник в преговорите от либийска страна, пожелал да остане анонимен. Похитителите  твърдят, че искат да отидат в Париж при своя лидер Абдел Уахид Мохамед Нур, на когото Париж е дал убежище.

Самолетът на суданската компания Сън Еър се приземи вчера на военното летище в Куфра, намиращ се на 1350 км югоизточно от либийската столица Триполи, след като бе отвлечен в района на Дарфур с 87 пътници на борда и осем души екипаж.