Пътничка в самолет рани двамата пилоти
Пътничка в самолет рани двамата пилоти / netinfo

Пътничка в самолет, извършващ полет по вътрешни линии в Нова Зеландия, която нападна двамата пилоти и заплаши да взриви самолета, бе задържана за опит за отвличане на самолет и ще й се направи психиатрична експертиза.

33-годишната сомалийска бежанка Аша Али Абдил, нахлула по време на полета в пилотската кабина и нападнала с нож двамата пилоти и ги заплашила, че ще взриви машината.

Самолетът Джетстрийм Джи 32 возел 7 пасажери на борда, пътуващи по направление Блекхайм-Кристчърч. След като напададетлката накрая била овладяна, самолетът кацнал безпроблемно. И двамата пилоти са били ранени - първият в ръката, а в вторият - в крака. Жената се е явила пред съдия в Кристчърч и е започнало досъдебно производство срещу нея за опит за отвличане на самолет.

Това е първият подобен случай в съдебната практика на Нова Зеландия. Очаква се да бъде пратена на психиатричен преглед. Според някои медии жената е направила опит да отвлече самолета за Австралия. Тя твърдяла, че на борда има няколко бомби, но сапьорите, които претърсили машината, не открили нищо. Жената е напуснала бежански лагер в Сомалия през 1994г. в Сомалия и е получила убежище в Нова Зеландия.