/ Guliver/Getty Images
Руският президент Владимир Путин заяви, че в Украйна трябва да проведат президентски избори след изтичането на петгодишния мандат на украинския президент Володимир Зеленски, предаде Ройтерс.

Зеленски не се е явявал на избори във военно време въпреки изтичането на мандата си - нещо, което той и съюзниците на Киев смятат за правилно решение.

Путин коментира, че единствената легитимна власт в Украйна в този момент е парламентът и "властта трябва да бъде предадена именно на неговия председател".

В същото време руският президент обърна внимание на европейците, говорещи за възможността за удари по територията на Руската федерация, на малките размери на техните страни и високата гъстота на населението. Руският държавен глава посъветва да се отчита този фактор, когато се правят подобни изявления.

„Представителите на страните от НАТО, особено в Европа, особено в малките страни - те по принцип трябва да са наясно с какво си играят. Те трябва да помнят, че това обикновено са държави с малки територии с много гъсто население. И това е фактор, който те трябва да имат предвид, преди да говорят за удари дълбоко в руската територия", подчерта Путин.
БТА/БГНЕС