/ БТА
"Икономическите грешки и санкциите на западните страни доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на вериги за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна". Това заяви руският президент Владимир Путин в материал, публикуван на интернет страницата на Кремъл по повод започващия на 15 юни Петербургски икономически форум.

Путин отчете, че тази година форумът ще се проведе за 25-и път, но в труден момент за цялата международна общност. Подчерта, че икономическите политики, прилагани от западните страни, са нанесли щети на световната икономика и допълни: "Икономическите грешки и санкциите на западните страни доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на веригите за доставки и производство, както и до рязко увеличаване на бедността и недостига на храна."

Според него трудностите, които е преживяла руската държава, са създали и нови възможности: "Ето защо лозунгът на форума "Нов свят - нови възможности" е съвсем подходящ. Сигурен съм, годините след 2020-та ще бъдат период, в който Русия ще укрепи икономическия си суверенитет." 
БГНЕС