Путин призова избирателите да гласуват за Единна Русия
Путин призова избирателите да гласуват за Единна Русия / снимкa: БГНЕС

Два дни преди вота за Държавна дума президентът Владимир Путин призова избирателите да се явят пред урните и да гласуват за "Единна Русия", за да осигурят приемственост на политиката, предаде ИТАР-ТАСС.

Опасна илюзия ще е хората да смятат, че всичко е решено предварително, каза в телевизионно обръщение руският държавен глава.

Нещата в Русия през последните години се развиваха трудно, имаше и грешки, и засечки. Властта дължи още много на своите граждани, призна Путин.

Нека обаче си припомним откъде започнахме преди осем години, от каква яма трябваше да вадим страната. Но трябва още доста неща да се направят, за да стане Русия истински модерна и процъфтяваща държава, добави той.

Ако желаем да живеем наистина достойно, не бива да допуснем във властта отново да се включат онези, които вече се опитаха веднъж без успех да командват страната, а днес искат да прекроят и да удавят в думи плановете за развитие на Русия, да променят курса, подкрепен от нашия народ, и да върнат времената на унижение, зависимост и разпад, подчерта държавният глава.

Владимир Путин имаше предвид либералите, заемали ръководни постове в Русия през 90-те години, когато президент беше Борис Елцин. Путин размаха плашилото на дестабилизацията, докато руснаците все още са травмирани от икономическия шок след разпадането на Съветския съюз, посочва АФП.