Протести в Лос Анджелис срещу имиграционната политика на Буш
Протести в Лос Анджелис срещу имиграционната политика на Буш / netinfo

Около 20 хиляди души протестираха в Лос Анджелис срещу имиграционната политика на американския президент Джордж Буш, предаде ИТАР-ТАСС.

Протестиращите преминаха по Бродуей и спряха пред кметството на града. Те скандираха "Амнистирайте незаконните имигранти в САЩ сега" на фона на мексиканска музика.

Според организаторите на проявата много от незаконно пребиваващите в САЩ имигранти са разгневени от плановете на Белия дом да им предостави американска работна виза, но само при условие, че се приберат в родината си и платят после хиляди долари, за да се върнат по законен път в САЩ.

Протестиращите поискаха да се проправи по-лесен път за узаконяване на положението на близо 12-те милиона незаконни имигранти в САЩ.

Американската администрация планира да създаде нов тип виза, така наречената виза Z /виза зет/. Тя ще позволи на незаконните имигранти да искат разрешение за работа за срок от три години.

Визата може да се подновява до безкрай, но при всяко едно подновяване тя ще струва на кандидата 3,5 хиляди долара, припомня ИТАР-ТАСС.