/ Gulliver/Getty Images
Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила посетиха болница "Кралица Елизабет" в Бирмингам, за да благодарят на лекарите, медицинските сестри и целия персонал за упоритата им работа по време на пандемията от новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Принц Чарлз, който бе ваксиниран срещу COVID-19 по-рано този месец, говори за "голямата радост", която изпитва, при срещата си с някои от работещите в британската здравна система.

"Вие сте забележителен екип, ако мога да се изразя така и сме наистина късметлии, че ви имаме", каза принц Чарлз, преди да открие плакет за благодарност към медиците за техните "невероятни усилия".

Съпругът на английската кралица приет в болница

Принц Чарлз, който е на 72 години, каза, че е връстник на Националната здравна служба, която предоставя безплатно здравеопазване. Той разсмя събралите се служители в болницата с изказването си, че здравната служба устоява по-добре от него. "Аз постепенно се разпадам", каза той.

Британският престолонаследник даде положителен тест за новия коронавирус при първата вълна на пандемията през март миналата година, но каза, че имал късмет, защото преболедувал със сравнително слаби симптоми и се възстановил.

"Надявам се да продължите да бележите нарастващ успех в битката срещу този отвратителен вирус, но вие печелите и това е чудесно", каза принцът.
БТА