27-етажен блок изгоря в Лондон
27-етажен блок изгоря в Лондон / БГНЕС
Причините за пожара в блок в Лондон са неизвестни
93895
Причините за пожара в блок в Лондон са неизвестни
  • Причините за пожара в блок в Лондон са неизвестни
Има жертви при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон. Броят на жертвите, тяхната самоличност и народност все още не са известни.  Това съобщи пред Дарик посланикът ни във Великобритания Константин Димитров.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ СМЪРТОНОСНИЯ ПОЖАР В ЛОНДОН

27-етажен блок изгоря в Лондон
БГНЕС

"Последно се потвърждава, че при пожара, за съжаление, има жертви, но идентификацията ще продължи по-дълго, затова препоръчваме търпение до момента, до който имаме информация дали или не българи са сред пострадалите. В съобщение се говори, че има известен брой жертви, казва екипът на пожарната. Причината за пожара все още е неизвестна", каза Димитров.

Пожар в блок в Лондон взе жертви, десетки са пострадали (СНИМКИ/ВИДЕО)

Той обясни, че пожарът е локализиран, като от сградата продължава да излиза пушек. "Пожарът е локализиран, но дали има вътре огнища, не мога да кажа. Отвън погледнато по-скоро само пушек има, но работата по овладяване на пожара продължава", каза посланикът ни в Лондон.

27-етажен блок изгоря в Лондон
БГНЕС


При пожара, избухнал тази нощ в британската столица са ранени са най-малко 30 души, съобщиха световните медии, позовавайки се на здравните власти. Много хора се водят изчезнали, като е възможно да са блокирани от огъня в сградата. Кметът на Лондон Садик Хан обяви извънредно положение в района.