/ Gulliver/Getty Images
Президентът Доналд Тръмп е в Ирак на необявено посещение, за да се срещне с американски военни, служещи в размирния район, предаде АП.

Самолетът на Тръмп се приземи във военновъздушната база Ал Асад, западно от Багдад. Той каза, че няма никакви планове за изтегляне на американските войски от Ирак, след като обяви преди дни, че ще изтегли войските на САЩ от съседна Сирия.

Тръмп подписа указа за изтегляне на американските войски от Сирия

Пред придружаващите го журналисти Тръмп каза, че иска американските войници да се върнат от Сирия у дома и, ако е необходимо, Ирак може да бъде използван като база за предприемане на нападения срещу Ислямска държава. САЩ могат да нападнат ИД "толкова бързо и толкова безмилостно, че бойците й няма да разберат какво по дяволите се случва", каза президентът, цитиран от АП.
 

Това е първата му визита в размирен район, откакто влезе в Белия дом. Той често бе критикуван, че не е посещавал американски военни в конфликтни райони.

Доналд Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“

Тръмп напусна Вашингтон в момент на силни вътрешнополитически напрежения в САЩ, предизвикани от спирането на работата на правителството и на редица други проблеми, добавя АП.
БТА