/ /iStock
Пететажен хотел в историческия център на Истанбул бе евакуиран, след като в сградата избухна пожар, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Огънят е пламнал рано сутринта от електрическото табло на хотела, разположен на бул. "Клодфарер" в истанбулския район Фатих, където са разположени повечето от най-големите забележителности на града.

Сградата бързо е била обхваната от дим, поради което гостите на хотела не са могли да излязат от стаите си. Те са били евакуирани с помощта на екипи на пожарната служба, които ги извели през прозорците и балконите с помощта на стълба. На мястото са били изпратени и голям брой полицейски и медицински екипи.

Телевизионни кадри показаха обзети от паника туристи, очакващи да бъдат спасени. Някои от тях се опитваха да спасят от огъня и куфарите и вещите си. Молдовец тръгна да се връща в стаята си по време на спасителната акция, но бе разубеден от писъците на дъщеря си.

"Имаше пожар в електрическото табло. Туристите, настанени в хотела, крещяха в продължение на половин час. Имаше много дим", описва обстановката очевидец на събитията. По думите му евакуирането на гостите на хотела е било трудно, тъй като е имало само една спасителна кола, а всички са били уплашени и са крещели.

Пожарната служба е успяла да евакуира всичките 40 души в сградата и да потуши огъня.
Мина Димитрова/БТА