Говорителят на руския президент заплаши с крути мерки след наглия грабеж
Говорителят на руския президент заплаши с крути мерки след наглия грабеж / getty images
Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков изрази увереност, че ще бъде успешно разследвана кражбата на оборудване от самолета Ил-80, известен в Русия още и като "самолетът на Страшния съд". Той е подготвен за въздушен команден пункт на главнокомандващия (президента Путин) в случай на ядрена война.
  „Разбира се, ще се направят изводи. Такава спешна ситуация, следователно, разбира се, ще има разследване и ще бъдат взети мерки, за да не се повтаря в бъдеще“, закани се говорителят на Кремъл.
  Въздушният команден пункт Ил-80, известен като "самолетът на Страшния съд", е бил ограбен в Таганрог. 39 блока радиостанции, както и демонтирани блокове, изчезнаха от самолета. В самолета са оставени следи и са открити отпечатъци на предполагаемите извършители.

Източник на „Новая Газета“ посочи, че Самолетът на страшния съд е в специален хангар на летището Таганрог-Юг, ведомствен заводски аеродром, който се охранява строго. По думите му проникването на странични лица на територията му трудно може да бъде осъществено. Според „Известия“ в дните преди удара на летището е бил забелязан съмнителен мъж.

В социалните мрежи, обаче, настана голяма веселба. „Рай за всички, засега се отменя и Денят на страшния съд за неопределено време“, е един от коментарите в Туитър. А Николай Павлович заключава: „Аз винаги съм подозирал, че ние живеем в някакво кино. И не в трагедия, а в комедия или в някакъв фарс. Кажете, не е ли така?

Превод и редакция: DarikNews