/ БГНЕС
С призива някои да потърсят работа, вместо да вдигат шум, президентът на Франция Еманюел Макрон за пореден път скандализира политическата класа, възмутена от демонстрираното от него "презрение" към малоимотните, предаде Франс прес.

Еманюел Макрон предлага реформи в ЕС (ВИДЕО)

При обиколка из централния департамент Корез в сряда Макрон говори насаме със служител от местната власт, споменал за проблемите на фирма с набирането на персонал. "Някои, вместо да вдигат шум, по-добре да вземат да си потърсят там работа", отвърна Макрон, без да уточни кого има предвид.

Първите 100 дни на Еманюел Макрон като президент

Малко преди това ходът на визитата му бе смутен от митинг на близо 150 настоящи и бивши служители в компания за автомобилно оборудване, които при опит да се срещнат с Макрон влязоха в сблъсък със сили на реда, пояснява АФП.

Телефонен номер на Макрон изтече онлайн, засипаха го с есемеси

Приемам, че президентът може да нарича нещата с думи, каквито използваме всички в своето всекидневие, отговори днес говорителят на кабинета Кристоф Кастанер на острата реакция на опозицията. Тя обяви за пореден път, че Макрон е "президент на богатите" и че се дистанцира от народа.

Макрон: Не ме интересуват журналистите

Валери Бойер, говорителка на дясната опозиционна партия "Републиканците", заклейми "презрението към французите", проявено според нея от държавния глава. Оливие Фор, лидер на депутатите социалисти, разкритикува "общественото пренебрежение към всеки "неграмотник", "безделник" и "никаквец", напомняйки спорни изрази, използвани преди от Макрон.
БТА