Полицията в Багдад е открила 56 трупа за 24 часа
Полицията в Багдад е открила 56 трупа за 24 часа / netinfo

Иракската полиция е открила за 24 часа 56 трупа на различни места в столицата и нейните покрайнини. По телата на жертвите личат следи от насилие, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицейски източник.

Повечето тела са на мъже на възраст между 20 и 45 години. Жертвите са облечени в цивилни дрехи и са били с вързани китки и глезени, твърди лейтенант Махамед Кайон.

По телата има следи от изтезания, разпространена практика сред религиозните екстремисти, които отвличат жертвите си от домовете им или от лични автомобили и автобусите по опасните улици на столицата, допълни полицаят.

Подобни убийства в повечето случаи остават неразкрити, тъй като полицията не разполага с достоверна информация кои са жертвите, кога и къде са били умъртвени, каза Кайон.

Една от основните бунтовнически групировки обяви днес във видеозапис в интернет сайт, че е успяла да създаде и изпробва ракета, чийто обхват е 20 км. Ракетата "Абеер" носела името на 14-годишното момиче, за което се твърди, че е изнасилено и убито от американски войник.

В близо 7-минутното видео Ислямистката Армия на Ирак посочва, че ракетата може да носи 20 кг експлозив.