Полицай уби продавач в спор за цената на чаша чай в Кайро
Полицай уби продавач в спор за цената на чаша чай в Кайро / БГНЕС

Бунт избухна в предградие на Кайро тази сутрин, след като полицай простреля трима души в спор за цената на чаша чай. Единият от тях почина, съобщиха египетското вътрешно министерство, както и очевидци, цитирани от Ройтерс.

В съобщението на министерството се казва, че полицаят влязъл в остър спор с продавач за "цената на едно питие" и го застрелял на място с автомат, ранявайки други двама, след което избягал.

Малко след инцидента в заможното предградие Рехаб бързо се събрала голяма тълпа от около 200 местни хора, които обърнали полицейска кола и пребили друг полицай, намиращ се там.

"Хората от вътрешното министерство са гангстери", скандираше множеството на видео от мястото, видяно от Ройтерс и други очевидци.

Общественият гняв от полицейската бруталност непрекъснато нараства през последните месеци, пет години след народното въстание от 2011 г., при което действията на силите за сигурност и полицията се оказаха на фокус, отбелязва агенцията. При няколко инцидента се стигна до схватки и протести.

Източник: БТА