Видео, на което се вижда как полицаи влачат по земята пътник в самолет на "Юнайтед еърлайнс", предизвика бурни реакции в социалните мрежи, а говорител на авиокомпанията заяви, че служителите не са имали друг избор, освен да изведат мъжа, съобщи Асошиейтед прес.

Свалиха студент от самолет, говорел на арабски по телефона

За полета от Чикаго до Луисвил са били продадени повече билети, отколкото местата, с които е разполагал самолетът и се е наложило да бъде направено място за четирима служители на авиокомпанията.
Първо са били предложени ваучери за 400, после за 800 долара и престой в хотел за доброволци, които да се откажат от полета си. Когато никой не изразил желание, на борда се качил мениджър на "Юнайтед еърлайнс" и съобщил, че ще бъдат избрани пътници на случаен принцип, които трябва да слязат от самолета, разказват очевидци.

В САЩ пасажер се уплаши от спътници, говорели на арабски

По думите на говорителя на авиокомпанията Чарли Хобарт служителите прочели имената на пътниците, които трябва да напуснат, трима от тях се подчинили, но четвъртият отказал да стане от мястото си и затова била повикана полицията.
"Когато се приближихме до един от тези пътници, за да му обясним, че трябва да слезе, той се развика и отказа да се подчини на инструкциите на кабинния екипаж", обясни в писмо главният изпълнителен директор на авиокомпанията Оскар Мъноз, предаде Ройтерс.

На видеото се вижда как полицаите сграбчват крещящия мъж, издърпват го от мястото край прозореца през облегалките за ръце и го влачат по пътеката с разкървавена уста, килнати очила и раздърпана риза.
БТА