Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Подводен дрон се включва в операция по издирването на 28-годишен турист от Северна Македония, който изчезна в събота, след като беше отнесен от течението, докато плувал с двама свои приятели край плажа Мити в селището Посиди на полуостров Халкидики в Гърция, предаде АНА-МПА.

Издирването, което засега остава безрезултатно, е затруднено от силните ветрове, достигащи пета степен по скалата на Бофорт.

Агенцията отбелязва, че дронът ще се включи в операцията, когато вятърът стихне, като уточнява, че камерата му има видимост до 100 метра дълбочина в периметър от 30 метра.

Спасиха мъж след 18 часа плуване в морето край Халкидики, друг се издирва

Местните медии съобщиха вчера, че един от двамата спасени македонци е открит след 18 часа плуване в морето. Той бил забелязан от сърфист, който информирал бреговата охрана.  

Здравословното състояние на двамата спасени туристи, които бяха отнесени от течението край плажа Мити през уикенда, е добро, посочват медиите.

От министерството на външните работи на Република Северна Македония изразиха благодарност към гръцката брегова охрана, гръцките ВВС и местното население за положените усилия и жертвоготовност. 
БТА