/ iStock/Getty Images
Най-малко 50 бяха ранени

Най-малко петима души загинаха, а около 50 бяха ранени при сблъсъци в покрайнините на боливийския град Кочабамба, предаде БНР.

 

Според вестник „Расон“ военнослужещи и полицейски служители не са пуснали в града привърженици на Ево Моралес от средите на производителите на кока.

По думите на полицейски началник, от демонстрантите са иззети огнестрелно оръжие, самоделни гранатомети и взривни вещества.
 

 

Междувременно стана ясно, че бившият боливийски президент Ево Моралес иска да се завърне в страната и търси възможност да направи това. В момента той се намира в Мексико, където получи политическо убежище.

Беглецът Ево Моралес готов да се върне в Боливия заради народа си

Обмислям какви варианти има да се върна. Много искам да бъде редом до моя народ”, каза той в в интервю за телевизия Canal 5 Noticias.

Ево Моралес иска ООН да посредничи в конфликта в Боливия

От Мексико Моралес заяви, че е разтревожен от съобщенията за гибелта на протестиращи и обвини временното правителство на Жанин Аниес в "престъпления срещу човечността".
 

"Диктатурата на Жанин Аниес с подкрепата на участвалите в държавния преврат Карлос Меса и Луис Камачо убива боливийския народ", добави той.