По думите му "следващият 11 септември" ще дойде от Китай с Huawei
Сърбия е Ахилесовата пета на Европа, през която прониква Путин, а България сама трябва да спре "Турски поток", тъй като той всъщност е "Руски поток". Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в "Неделята на NOVA".
 
По повод думите на френския президент Еманюел Макрон, че НАТО се намира в състояние на "мозъчна смърт", Паси заяви, че френската държава може да прелее мозък на НАТО, тъй като това е и тяхно задължение заради потенциала, който имат. "Макрон напоследък направи няколко възмутителни неща - ветото върху началото на преговорите за присъединяване на Скопие и Тирания. Обиди България и Украйна", смята Паси.

Борисов с мисия - американските визи за българите да паднат
 

По думите му "следващият 11 септември" ще дойде от Китай. Паси визира Huawei като вид троянски кон, който "ще пенетрира сигурността в Европа" и затова трябва да бъде поставена бариера, смята той. "Това не е завод за обувки", добави Паси. САЩ искат от всички съюзници да се предпазят от Huawei. "Това, което в момента се прави, един от най-болезнените въпроси, прокарването на протекции срещу бизнеса, който прониква от Изтока и няма как да му се има доверие.
 
В своя екстравагантен стил Паси поиска да използваме стратегическото си партньорство със САЩ в областта на космонавтиката и пратим българин чрез НАСА. Същото предлага и в научноизследователската област - да използваме американския потенциал, чрез който българин да вземе Нобелова награда, както и в културната индустрия - например за "Оскар", предложи Паси. "Това, което премиерът може да поиска от американския бизнес, е "Тръмп тауър" във Видин и голф в Пелерик", добави лаконично бившият външен министър на въпрос какво може да поиска българският министър-председател от срещата си с президента Доналд Тръмп.
 

 
 
 
 
 
NOVA