Палестински ракети се взривиха в Израел
Палестински ракети се взривиха в Израел / снимка: БГНЕС

Две ракети тип "Град", изстреляни от Хамас, прелетяха рекордно разстояние и се взривиха в Южен Израел, край град Беершева, на 40 км от Ивицата Газа, съобщи Франс прес, като се позовава на израелски военен говорител.

Обстрелът с реактивната система за залпов огън не е причинил жертви и разрушения, съобщават израелски медии. Отговорност за нападението пое въоръженото крило на ислямисткото движение Хамас бригадите "Изедин ал Касам". Друга ракета се взривила край град Нетивот, на дванайсетина км от Ивицата Газа, без да причини жертви и щети, съобщи израелският Червен кръст. За ракетен обстрел се съобщава и в други части на Южен Израел, в района на Сдерот и в пустинята Негев.

Тази нощ израелските въздушни удари в Ивицата Газа продължиха, като отнеха живота на най-малко един палестинец. Няколко въздушни рейда и стрелба от израелски кораби са били насочени срещу административни сгради като бюрата на премиера и на министерството на вътрешните работи, както и срещу къща в бежанския лагер Джабалия на север от град Газа

От началото на израелската военна офанзива в събота срещу Хамас в ивицата Газа трима цивилни и един войник бяха убити в Израел от ракетен обстрел, а десетки бяха ранени, по официални данни на израелски болници. При въздушните атаки са убити близо 400 палестинци, а ранените са близо 1700 души.