Намериха още едно тяло на пътник в горелия в района на остров Корфу италиански ферибот „Юрофери Олимпия“, съобщава електронното издание на гръцкия в. „Прото тема“.

Италианският ферибот, движещ се по линията Игуменица (Гърция) – Бриндизи (Италия), се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу с 290 пътници и екипаж на борда. Причините за пожара все още не са известни.

В първите часове след инцидента повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара.

Продължава операцията за потушаване на пожара на ферибота в Гърция

Единадесет души се водеха в неизвестност, седем от които българи. Тяло на гръцки шофьор беше открито, докато се провеждаше спасителна операция в района на Корфу. 

Преди две седмици корабът беше изтеглен на пристанището Астакос на западното крайбрежие на Гърция, където бяха открити още седем тела. До днес трима от пътниците все още се водеха в неизвестност.

„Прото тема“ съобщава за открито по-рано днес тяло като отбелязва, че операцията по издирването на последните двама пътници, които са в неизвестност, продължава.

Според компанията собственик „Грималди груп“ на ферибота е имало 153 камиона и 32 автомобила, съобщава агенция АНА-МПА. Вчера са били извадени 14 камиона.

Специализирани екипи са изпомпали най-малко 600 кубични метра вода, с която корабът беше обливан заради продължаващите пожари във вътрешността му.
След изваждане на всички превозни средства предстои изпомпването на около 700 тона гориво от кораба.
БТА