Продължава операцията по потушаването на пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“, който беше изтеглен в гръцкото пристанище Астакос, предаде АНА-МПА.

Вчера след отварянето на рампата огънят повторно се разпали във втория гараж. Съобщава се, че поради затварянето на огнеупорна врата интензивността на пожара е спаднала, но гасенето продължава.

Противопожарните служби са се фокусирали върху обливането с вода на кораба отвън, за да се намали високата температура. Вчера с помощта на кран бяха извадени два изгорели камиона с полуремаркета от входа на гаражното отделение.

В момента във вътрешността на кораба има гъст дим. Чак когато всички огнища на пожара бъдат напълно потушени ще е възможно да бъде подновена операцията по издирването на тримата души, които все още са в неизвестност, както и изваждането на превозните средства от гаража.

Италианският ферибот по линията Игуменита (Гърция) – Бриндизи (Италия) се запали на 18 февруари рано сутринта в района на остров Корфу с 290 пътници и екипаж на борда.

В първите часове след инцидента повечето пътници бяха евакуирани. Други трима души, сред които един българин, бяха спасени в дните след пожара.

Единайсет души се водеха в неизвестност, седем от които българи. Тяло на гръцки шофьор беше открито, докато се провеждаше спасителна операция в района на Корфу. След като корабът беше изтеглен до пристанището Астакос бяха открити още седем тела. В момента в неизвестност все още са трима души.
БТА