Осем станаха жертвите на пожара във ферибота „Юрофери Олимпия“, запалил се в близост до гръцкия остров Корфу в Йонийско море преди седмица, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Днес беше съобщено за три тела, открити от спасителните екипи на кораба, който беше изтеглен в пристанището Астакос. Загиналите пътници са намерени в гаражни клетки.

Броят на загиналите вече е осем, а в неизвестност се водят още трима пътници.

Работата на спасителните екипи продължава от сутринта като се правят опити вратите на кораба да бъдат отворени и да започне изтеглянето на изгорелите камиони и автомобили.

Фериботът „Юрофери Олимпия“, изпълняващ курс от Гърция до Италия с 290 души на борда, се запали на 18 февруари рано сутринта в района на гръцкия остров Корфу в Йонийско море. Пътниците и екипажът бяха евакуирани.

В първия ден от спасителната акция бяха спасени двама пътници, сред които и един българин, блокирани в гаражна клетка. Трети човек успя да излезе сам от кораба три дни след инцидента. Още в първите дни на спасителната операция беше открито тялото на гръцки шофьор.

Преди да бъде преместен на пристанището в Астакос в неизвестност се водеха седем български граждани.

По-рано гръцките медии съобщиха, че е разпознато само едно от четирите тела, транспортирани до Съдебната медицина в град Патра.  

До момента няма данни намерените тела на ферибота да са на български граждани. По-рано от МВнР съобщиха, че се прави ДНК анализ на загиналите, за да се установи самоличността им.
БТА