Продължава издирването на изчезналите от запалилия се ферибот край остров Корфу. В петък вечерта е имало ново възпламеняване на борда на плавателния съд.

„Продължава спасителната операция. Общо 11 души липсват, като се предполага, че 9 са българи. Поддържаме контакт с фирмата собственик на плавателния съд. От там съобщиха, че спасените ще бъдат извозени”, каза Радостин Вакин, консулът ни в Солун пред NOVA

Пожарът на ферибот в Йонийско море: Един спасен българин и други осем в неизвестност (ОБЗОР)

В ефира на „Събуди се" български пътници разказаха повече за кошмара.

„Не можах да се кача на палубата при другите. Останах изолиран на третия етаж. Единственият вариант беше да скоча във водата. Взех един спасителен пояс, завързах го и започнах да се спускам. В един момент въжето се заплете и увиснах. В това време дойде спасителната лодка. Сетих се, че имам нож и скъсах въжето. Паднах във водата и след това ме спасиха”, разказа един от българските шофьори на кораба.

Разказ от горящия ферибот: Част от стоките са се взривили, шофьор е скочил в морето

„Паника на кораба не е имало. Персоналът беше добре организиран. Благодарение на тях се справихме и оцеляхме”, сподели друг шофьор.

 „Бях шокирана, стресирана. Беше голям ад. Пожарът избухна в 04.00 ч. Бях в кабината и един човек от екипажа ми каза да изляза веднага. Сложиха ми спасителна жилетка. В този момент мислиш само как да оцелееш. Не успях нищо да взема. Нямам пари, документи”, разказа Боянка Ачкова, оцеляла от горящия ферибот.

„Започнахме да се качваме в спасителните лодки. Благодарение на екипажа в момента сме живи. Повече от 100 души бяхме в една лодка. Това беше единственият начин да ни спасят. Имаше вълни, беше много страшно. Имаше деца, които плачеха”, разказа Лилия Викторова, друга оцеляла.