/ / iStock/Getty Images
Амос Дов Силвър, основател на най-голямата в света мрежа за трафик на наркотици, избяга от киевското международно летище „Бориспил”, съобщава ТАСС.
Украинската национална полиция потвърди тази информация.

„Да, (бягството) се случи. Полицията обаче не е била уведомена официално. Екстрадицията е изцяло отговорност на украинската служба за сигурност (СБУ); те не са подали сигнал до полицията, прокуратурата или която и да е агенция, обикновено участваща в такива производства. Ето защо този въпрос е в тяхната компетентност “, казаха от полицията.
 


По-рано украинският онлайн вестник „Стан” съобщи, че „кралят на наркотиците” е избягал в четвъртък вечерта, когато е бил отведен на летището, за да бъде депортиран обратно в Израел. Вестникът съобщава, че след преминаване на паспортния контрол електронното устройство за наблюдение е било извадено от строя, след което беглецът се е насочил към безмитната зона и е изчезнал.

Решението за депортиране на израелския гражданин е взето в четвъртък, въпреки че украинските власти не са информирали израелските си колеги и са действали сами.

Силвър, който притежава двойно американско и израелско гражданство, беше арестуван в Киев по искане на Израел.
 
БГНЕС