Още два влака до морето през лятото
Още два влака до морето през лятото / Дарик архив

От 28 април до 25 септември два допълнителни бързи влакове със задължителна резервация ще пътуват всеки петък от София до Варна през Горна Оряховица и в неделя в обратното направление, съобщават от БДЖ.

Допълнителните влакове ще се движат в отговор на повишеното търсене на транспортни услуги между столицата и черноморския град през летния сезон.

Бързият влак със задължителна резервация от София за Варна ще потегля всеки петък от Централна гара "София" в 14.15 ч. и ще пристига във Варна в 21.25 часа.

В обратното направление бързият влак със задължителна резервация от Варна за София ще пътува в неделните дни, като ще тръгва от гара Варна в 12.20 ч. и ще пристига в София в 19.41 часа.

По маршрута "София - Варна - София" композициите на двата сезонни бързи влакове "Варна Уикенд" ще бъдат съставени от три второкласни вагона и един първокласен вагон.

През периода на Великденските празници бързите влакове със задължителна резервация София - Варна - София /"Варна Уикенд"/, вместо на 29 април и 1 май, ще се движат извънредно на 28 април от София до Варна и на 2 май от Варна до София, както и на 5 май от София до Варна, вместо на 6 май.

Източник: БТА

 

Пускат влак от Москва до Варна и Бургас