Удар срещу жилищен блок в Киев причини днес смъртта на най-малко двама души, ранените са най-малко 12, съобщи украинската служба за извънредни ситуации, цитирана от Франс прес. 

В околностите на украинската столица се водят ожесточени боеве, руските войски се опитват да обкръжат Киев.

Украйна предупреди, че руските войски се подготвят за нови атаки

Украинската служба за спешна помощ съобщи в Телеграм, че призори е бил ударен осеметажен жилищен блок в северната част на Киев, вероятно – от артилерийски снаряд. Избухнал е пожар, който е бил овладян от пожарникарите.

Самолетният завод “Антонов” в Киев също е бил подложен на обстрел от руски сили, каза киевската градска администрация, цитирана от Ройтерс.

Нов кръг от преговори между Украйна и Русия

Украинските власти съобщиха, че двама души са загинали и седем са били ранени, след като руски сили са атакували завод за самолети и още един човек е бил убит при обстрел на жилищна сграда, предаде Асошиейтед прес.

Самолетният завод “Антонов” в Киев е най-големият в Украйна и е известен с това, че в него се произвеждат много от най-големите товарни самолети в света.

Киевската градска администрация съобщи, че след атаката срещу завода в него е избухнал голям пожар. При обстрела на жилищната сграда е бил убит един човек и трима са били ранени.

Град в Донецка област е ударен от ракета, има загинали

Украинската прокуратура днес съобщи, че 90 деца са били убити и повече от 100 са били ранени в Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари, предаде Ройтерс.

"Най-голям е броят на жертвите в регионите на Киев, Харков, Донецк, Чернигов, Суми, Херсон, Николаев и Житомир", се казва в изявление на прокуратурата. Засега Ройтерс не е успяла да потвърди информацията. Русия отрича да взима цивилни под прицел и твърди, че провежда "специална операция" за разоръжаване и "денацификация" на Украйна.
БТА