Заради екстремни валежи и наводнения в Гърция един мъж е починал, а друг се издирва, предаде националната телевизия ЕРТ. Болница в град Волос беше наводнена, а на Спорадските острови хората са прекарали нощта без ток, като и към момента все още има прекъсвания.

Починалият мъж е 70-годишен животновъд от района на Агиос Георгиос в община Волос. Той е отишъл да нахрани животните си и е бил премазан от срутена стена.

Междувременно противопожарните служби съобщиха, че се издирва 42-годишен мъж, който е бил повлечен от течението. 

Тази сутрин гръцките власти изпратиха съобщение до гражданите в районите на Солун, Волос, Лариса, Евия (Евбея) и Катерини с призив да ограничат придвижването си поради опасните метеорологичните явления. 

Средиземноморският циклон „Даниел“ поразява почти цялата страна и особено префектура Магнисия в Централна Гърция.
 
Малко по-рано Константинос Миндринос, председател на Съюза на служителите в болницата във Волос в Магнисия, извести, че отделенията, в които се провежда химиотерапия, са наводнени. 

Водата е заляла тротоарите във Волос, реките в близката планина Пилио (Пелион) са препълнени, а през нощта на гръцкия островен архипелаг Споради е нямало електричество и все още има периодични прекъсвания.Пожарникарите са нащрек за бедстващи хора, чиито автомобили са заседнали на пътя, каквито се срещат във и извън градовете, откакто се разрази циклонът. 

Потоп на морето: Бедствено положение в Царево, хора се нуждаят от помощ (СНИМКИ/ВИДЕО)

В префектура Илия в Северозападен Пелопонес посевите бяха засегнати от градушка. 

Силна буря връхлетя и Корфу (Керкира), което доведе до прекъсване на електрозахранването на летището на острова.
Мелина Христова/БТА