Германия
Германия / БТА
Гръмотевични бури, съпроводени от проливни дъждове, предизвикаха снощи инциденти и наводнения в южните и западните части на Германия, предаде Асошиейтед прес.

В Бавария бяха наводнени няколко села, сред които Мьомлинген, където улиците бяха изцяло под вода и кал. Много мазета трябваше да бъдат отводнявани с пожарникарски помпи.

Германия
БТА

Германия
БТА

В Щутгарт част от покрива и няколко статуи на градската опера бяха отнесени от силните ветрове, а вода заля част от сцената и осветителната инсталация, съобщи директорът Виктор Шонер. Бурята се разразила, докато в залата е имало представление с около 250 зрители, но няма пострадали.

Германия
БТА


Службата за гражданска защита в Щутгарт е получила снощи и тази сутрин над 330 обаждания. Трамваите в града не се движат, а пожарникари режат и отстраняват повалени дървета.

Германия
БТА

Провинциите Баден-Вюртенберг, където е Щутгарт, Бавария и Хесен са най-тежко пострадали от поройните дъждове. Там са регистрирани множество пътнотранспортни произшествия, но засега няма данни за ранени хора.

Германия
БТА

Седем катастрофи са станали по време на проливен дъжд на магистрали A3 и A48 край град Монтабаур, провинция Райнланд-Пфалц. Един човек е бил ранен тежко, а трима - леко.
 
БТА