/ БТА
Силна гръмотевична буря удари Швейцария във вторник вечерта около 19.00 часа.
Тежките метеорологични условия причиниха наводнения и значителни щети в Кресие, Фрошо и близките населени места. Няма пострадали хора, но имуществените щети са значителни. Засегнати са около 75 сгради.
Полицията е получила над 500 обаждания.

БТА

Реки със земна маса и вода са преминали през улиците в селата. Десетки коли са били завлечени от течението. Магистрала A5 беше временно затворена в двете посоки. Причината е приток, който е излязал от коритото си и силният дъжд.

Близо 120 полицаи от службата в Ньошател и слушители на Спешната помощ на кантон Ньошател са работили цяла нощ, за да стабилизират ситуацията в региона.

От полицията съобщиха, че сутринта в сряда положението вече е било овладяно.
Няколко семейства се наложило да бъдат преместени заради наводнение и прекъсване на електрозахранването. Според полицията населението е показало изключителна солидарност и е помогнало за настаняването на засегнатите.
 
Полицията призова хората да избягват наводнените улици, защото може да има срутвания от наводнените сгради и пропадане на пътя. Полицията също така препоръча да не се пие вода от чешмата в засегнатите райони.