самолет
самолет / iStock/Getty Images
На борда имаше 22 души
Останките на изчезналия вчера самолет с 22 души на борда в Хималаите в Непал бяха намерени, съобщи в Twitter говорител на непалската армия, цитиран от ДПА

Най-малко 14 тела са открити по време на издирвателно-спасителната операция на мястото на катастрофата на самолета . Това съобщи вестник „The Kathmandu Post“, цитирайки говорителя на авиокомпанията Сударшан Бартаулу.

Според него самолетът се е разбил в планина и се е разпаднал на парчета в радиус от 100 метра. "Издирването на телата на загиналите продължава", каза Бартаула.
Останките от самолета са открити в северозападния район Мустанг в Непал..

Малкият самолет извършвал полет от туристическото градче Покхара, на около 200 километра западно от столицата Катманду, до планинското селище Джомсом – на около 80 километра в северозападна посока, казаха властите.

Изчезна непалски пътнически самолет с 22 души на борда

Самолетът е на авиокомпания „Тара еър“. Полетът е трябвало да трае 15 минути. Контактът с екипажа е бил изгубен малко след излитането. На борда му е имало трима души екипаж и 19 пътници, в това число 4 индийци, 2 германци и 16 непалци. Съдбата им остава неизвестна.

 
БТА