кола пешеходци атака Йерусалим
кола пешеходци атака Йерусалим / БГНЕС
Най-малко осем души са били ранени при нападение в Йерусалим, съобщиха от израелски служби за спешна помощ днес, цитирани от ДПА.

Един от тях е получил сериозни наранявания, гласи публикувано днес съобщение за случилото се на спасителната служба “Зака“.

Полицията съобщи, че автомобил се е врязал в няколко минувачи в центъра на града. Предполагаемият нападател е бил "неутрализиран", заявиха силите на реда, без да се уточнява ясно дали той е мъртъв. 
 

кола тълпа Йерусалим атака
БГНЕС


Службата за бърза помощ "Маген Давид Адом" съобщи, че 70-годишен мъж е получил сериозни наранявания. Една жена също е била ранена, а други трима мъже са получили леки наранявания.

Инцидентът се случва в момент, когато Израел се подготвя да отбележи тази вечер Деня в памет на падналите във войните, който е в навечерието на утрешния Ден на независимостта. 

Тази година страната празнува своята 75-та годишнина. 
 

кола пешеходци атака Йерусалим
БГНЕСИзраелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в Йерусалим, че нападението напомня на хората, че Държавата Израел е създадена с много изпитания и трудности.

Той каза, че очакванията са били да бъде смазан и изкоренен народът на Израел. "Ако можеха, щяха да ни убият всички. Но те няма да ни победят; ние ще ги победим".

"Тези нападения идват с очакването, че могат и ще ни изгонят оттук, а ако можеха, щяха всички ни да избият. Изградихме великолепна държава с великолепна армия и великолепна полиция с цената на огромни страдания", каза той.
 


Ситуацията със сигурността в Израел и палестинските територии отдавна е напрегната. От началото на годината 17 израелци, един италианец и една украинка бяха убити при нападения на палестинци, припомня ДПА.
Пламен Йотински/БТА