/ iStock/Getty Images
Мъж се удави на пристанище Пирея в гръцката столица Атина, след като беше блъснат към водата от членове на екипажа на ферибота, с който е щял да пътува, предаде гръцката национална телевизия ЕРТ. 

Мъжът е бил на 36 години. 

Във видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда как двама служители на плавателен съд блъскат човека, който се опитва да се качи на борда в последния момент. По-късно е намерен мъртъв в морето.

Прокуратурата в Пирея нареди задържането на извършителите. Полицията е започнала разследване.

Министърът на морския флот и по въпросите на островите Милтиадис Варвициотис изрази съболезнованията си във връзка с инцидента и потвърди, че са предприети всички необходими мерки за търсене на отговорност.

Фериботът е бил с направление от Пирея към Ираклио на остров Крит. Той е потеглил, но впоследствие капитанът е получил инструкции да се върне, уточняват от „Катимерини“.

Екипаж от друга компания е нает, за да изпълни обичайния маршрут.

От ЕРТ пишат, че починалият мъж бил член на многодетно семейство в град Агиос Николаос в Крит и е живеел там в жилище за работници заедно със сестрите си. Допълва се, че е бил известна фигура в местната общност, „добродушен човек, който се е борил да изкарва прехраната си, като е извършвал услуги в магазините в града“. 

Мъжът е отишъл по работа в Атина и вчера вечерта е щял да се върне към Крит.
Мелина Христова/БТА