Мъж държи от години семейството си заключено в Швеция?
Мъж държи от години семейството си заключено в Швеция? / снимкa: БГНЕС

Шведската полиция е арестувала мъж по подозрение, че държи жена си и четирите им деца заключени в къщи от години, предаде ДПА.

Случаят бе разкрит в края на юни, когато полицейски служители били повикани заради разправия в жилището на семейството в град Упсала, на около 70 километра северозападно от Стокхолм. Докато полицаите били в апартамента, изникнали някои подозрителни подробности, посочи полицейски говорител.

Децата - на възраст между 16 и 22 години - явно не били пускани да ходят на училище. Те, както и майка им, не можели да излизат, без да бъдат придружени от бащата.

Мъжът и жената пристигнали в Швеция през 1985 г. от Иран. Те и децата им имат шведско гражданство. Семейството многократно посещавало Иран по различни поводи. През 2004 г. цялата фамилия напуснала Швеция и се върнала едва в началото на тази година, отбелязва полицията.

Местните власти разследват предполагаемо насилие на мъжа над съпругата му, незаконно затваряне на децата, а също как е било възможно толкова години децата да не ходят на училище, пише БТА.