Илон Мъск
Илон Мъск / Gulliver/Getty Images
Милиардерът Илон Мъск пристигна в Париж за втората си среща с френския президент Еманюел Макрон през последните седмици, тъй като европейските столици се борят за инвестиции от неговата компания за електрически автомобили Tesla, предаде АФП.

Милиардерът, който е собственик и на SpaceX и Twitter, вчера се срещна с италианския министър-председател Джорджа Мелони, а по-късно тя написа в Туитър, че са имали "ползотворна среща", на която са обсъдили "иновациите и възможностите".

Мъск пристигна в президентския дворец в Париж с автомобил Tesla за срещата си с Макрон, който по-рано заяви, че ще "изтъкне привлекателността на Франция и Европа" като инвестиционна дестинация.

По-късно предприемачът ще отиде на най-голямото технологично изложение във Франция VivaTech, където ще се яви пред хилядна публика за едночасов "разговор" с френския основател на събитието Морис Леви.

Мъск и Макрон разговаряха през май, след което милиардерът заяви, че обмисля големи инвестиции във Франция.

Министърът на технологиите на страната Жан-Ноел Баро подхрани спекулациите по-рано тази седмица, като заяви пред американската телевизия Си Ен Би Си, че са положени "много усилия и енергия", за да се осигури изграждането на фабрика на Tesla във Франция.
Tesla планира да построи завод и в Испания.

Европейското присъствие на водещия производител на електрически автомобили е сравнително малко, след като миналата година откри първия си производствен завод в Германия.
БГНЕС