/ iStock/Getty Images
Най-големите музикални звезди се включват в шоу на живо от шест континента в защита на планетата и бедните на 25 септември, организирано от "Глоубъл ситизън", съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Ед Шийран, Били Айлиш, Дженифър Лопес, Лизо, "Колдплей", "Блек айд пийс" оглавяват афиша на 24-часовия концерт по няколко платформи и мрежи.
"Блек айд пийс", "Кристин енд дъ Куинс", Доджа Кет, Хър, Анжелик Киджо ще се представят на Марсово поле в Париж пред 20 000 зрители.

Сентрал парк в Ню Йорк ще побере 60 000 фена, които ще танцуват на музиката на "Колдплей", Дженифър Лопес, Лизо, Мийк Мил, Шон Мендес, Алесия Кара, Бърна Бой, Синди Лопър, Камила Кабело, Ланг Ланг.

В Лагос ще се представят афробийт звезди като Феми Кути, Давидо, Тива Севидж.
 
Още концерти ще бъдат обявени скоро.

Звездите ще призоват "правителствата, големите компании и филантропите да работят заедно, за да бъде защитена планетата и победена бедността, като се обърне внимание на надвисналите заплахи". Сред тях са "промените в климата, неравният достъп до ваксини, гладът".

За да спечелят билети за фестивалите в Ню Йорк и Париж, желаещите могат да "подкрепят кампанията на сайта Global CitizenLive.org." От зрителите ще се изисква или доказателство, че са ваксинирани, или Пи Си Ар тест направен до 72 часа по-рано. Всички трябва да носят маски.

Организацията "Глоубъл ситизън" беше инициатор на друг голям концерт през май в подкрепа на равния достъп до ваксини. Той набра 302 милиона щатски долара.
БТА