/ ThinkStock/Getty Images
Момиченце на 7 години, което е използвало щанд за лимонада, за да събира средства за собствената си мозъчна операция, се възстановява след успешна интервенция, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на майката.

Операцията на малката Лиза Скот, направена в детската болница в Бостън в понеделник, е преминала без никакви проблеми. След интервенцията детето е в съзнание и говори, съобщава майка му Елизабет Скот в публикация във Фейсбук.
 
 
Posted by Liza's Lemonade on Wednesday, 3 March 2021


Миналия месец лекарите установяват, че поредицата от припадъци, които Лиза е получила, са причинени от мозъчни малформации - проблем, който трябва да бъде разрешен оперативно.

Момиченцето доброволно е помогнало за събирането на средства за разходи, които не са покрити от застраховка, с щанд за лимонада, разположен в семейната пекарна в предградието на Бирмингам, Алабама.
 
 

Wish me luck! Boston Bound! Thank you for all your prayers and support!!

Posted by Liza's Lemonade on Thursday, 4 March 2021


Щандът събира над 12 000 долара за няколко дни, почти всички от дарения. В отделно набиране на средства, организирано онлайн от Елизабет Скот, са събрани над 370 000 долара.

"Лиза е суперзвезда и може би най-смелото момиченце, което познавам", се казва в съобщението на майка й в социалните мрежи. Детето ще бъде подложено на допълнителни операции, но на този етап остава неясно кога ще бъдат извършени те.
БТА