Мерките на Лондон не са пряко насочени срещу българите
Мерките на Лондон не са пряко насочени срещу българите / netinfo

Представител на имиграционната служба към британското вътрешно министерство заяви, че предприетите в страната мерки срещу незаконните имигранти не са насочени пряко срещу българи и румънци, които след 1 януари ще могат да пътуват свободно в страните от ЕС, включително и Великобритания.

Британски медии информираха, че вътрешното министерство на Великобритания пренасочва 400 полицаи да работят като имиграционни офицери, за да се справи с нелегалната имиграция в страната. Освен тях ще бъдат наети нови 360 имиграционни служители, с което техният брой ще се увеличи с една-четвърт.

Тези планове бяха съобщени от вътрешния министър Джон Рийд, който обеща да се справи с нелегалната имиграция. Плановете предвиждат арест за британците, които се опитват да вкарват нелегално хора в страната и големи глоби за фирмите, които наемат незаконно работници.

Освен това британците са окуражавани да информират за работодатели, които използват труда на нелегални имигранти, като ползват свободен телефонен номер от 1 януари 2007 г. Увеличават се средствата за депортиране на имигрантите, които пребивават незаконно в страната или, чийто молби за политическо убежище са отхвърлени.