Мелания Тръмп не благоволи да покани Джил Байдън на традиционната между първи дами обиколка на Белия дом, а съпругът й въобще не присъства на инаугурацията на новоизбрания президент
Мелания Тръмп не благоволи да покани Джил Байдън на традиционната между първи дами обиколка на Белия дом, а съпругът й въобще не присъства на инаугурацията на новоизбрания президент / Gulliver/Getty Images
Бившата първа дама на САЩ Мелания Тръмп наруши поредна традиция, като отказа да благодари на служителите на Белия дом за тяхната работа, съобщи CNN.

Това са традиционните записки, които първите дами оставят в резиденцията, преди да си тръгнат. С тях те обикновено благодарят на персонала, особено на тези, които познават лично, за работата им.

Голяма част от кореспонденцията включва лични шеги, твърдят източници, затова и такива писма се превръщат в „скъпи подаръци“ за служителите на Белия дом.

Около 80 служители, получили писмата, вярваха, че са подписани от самата Мелания. Оказа се, че тя е поръчала на един от тях да го стори от нейно име.

На 19 януари беше съобщено, че Мелания Тръмп е отказала да покани Джил Байдън, съпругата на новоизбрания президент Джо Байдън, на обиколка на гостоприемство в Белия дом. По този начин тя отново наруши традиция, продължила повече от 70 години.

Съпругата на 44-ия президент на САЩ Мишел Обама покани Мелания Тръмп през 2016 г. За въпросния тур, но съпругата на вече бившия президент на САЩ Доналд Тръмп не изпрати такава покана до Джил Байдън.

Превод и редакция: DarikNews