Властите в южния украински град Николаев съобщиха в неделя, че масираните руски бомбардировки през нощта са довели до смъртта на най-малко един човек, докато Москва продължава да нанася удари по разтегнатата фронтова линия.

"Николаев беше подложен на масов обстрел днес. Вероятно най-силният досега", написа кметът на града Александър Сенкевич в Telegram.

„След един през нощта и около пет сутринта се чуха мощни експлозии. Губернаторът на региона, където украинските сили се стремят да започнат голяма контраофанзива, каза, че според предварителната информация един човек е бил убит и двама ранени при ударите.

Украйна съобщи за десетки загинали руски войници в боевете за Херсонска област


Нападенията са извършени и в североизточните райони на Харков и Суми близо до границата Русия. „Днес се случи цяла поредица от експлозии. Според съобщенията няколко сгради са повредени“, каза Игор Терехов, кметът на втория украински град Харков.

Областният шеф на Суми Дмитро Живицки каза, че около 50 удара в събота вечерта са довели до един човек убит и двама ранени.

Губернаторът на Донецка област, където Москва съсредоточава тежестта на атаките си, каза, че трима цивилни са били убити и осем са ранени при обстрел в събота.
БГНЕС