Андрю Маккейб
Андрю Маккейб / БГНЕС
Уволненият заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб си е водел бележки, в които е описвал в детайли срещите си с президента. Той ги е предал на офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемата руска намеса в американските избори и евентуални връзки на предизборния екип на Доналд Тръмп с Русия, предаде Асошиейтед прес.

Уволниха заместник-директора на ФБР

В записките на Маккейб имало освен детайли за неговите срещи с президента и равносметка на различни разговори, които той е имал и с Джеймс Коми, отстранения шеф на ФБР, казва запознат източник. Точното съдържание на записките на Маккейб не е известно. Но те могат да помогнат за потвърждаването на твърдението на Маккейб, че той е бил несправедливо злепоставен от Белия дом, за който той казва, че е обявил "война" на ФБР и на разследването на Мълър. Смята се, че в записките има детайли относно срещи между представители на администрацията на Тръмп и ФБР, които биха заинтересували Мълър.

Разследват зетя на Тръмп и извън „руската връзка“

Маккейб бе уволнен от министъра на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс.
Тръмп нарече това "страхотен ден за демокрацията" и каза, без да навлиза в детайли, че Маккейб е знаел за всички лъжи и за корупцията, ставащи по високите етажи на ФБР.

Доклад: Служители на ФБР били пристрастни срещу Тръмп

Сешънс каза, че е взел решението за уволнението на Маккейб по препоръка на дисциплинарния орган на ФБР и въз основа на доклад на главния инспектор, според който Маккейб е разрешил изтичането на информация на медиите и не е бил откровен, дори под клетва, пред контролния орган относно разследването за имейлите на Хилари Клинтън.
БТА