Джаред Къшнър
Джаред Къшнър / Guliver/Getty Images
Разследването на специалния прокурор Робърт Мълър проучва опитите на Джаред Къшнър да осигури финансиране за компанията си за недвижими имоти в периода между избирането на президента Доналд Тръмп и встъпването му в длъжност, предаде ДПА, като се позова на телевизия Си Ен Ен.

Според телевизията това е първият признак, че разследването на Мълър за евентуална руска намеса в изборите в САЩ през 2016 г. се фокусира върху нещо отвъд предполагаемите руски контакти на Къшнър.

Зетят на Тръмп се регистрирал да гласува като жена

Зетят на Тръмп бил питан в интервюта за усилията му да осигури финансиране на офис-сграда в Ню Йорк, която имала финансови трудности, съобщи Си Ен Ен, като се позова на запознати с разследването източници.

Банън твърди, че среща на хора от екипа на Тръмп с руснаци била непатриотична

Телевизията отбеляза, че причината за интереса на Мълър към темата не е ясна. Според в. "Ню Йорк таймс" седмица след избирането на Тръмп Къшнър се срещнал с президента и висши мениджъри на китайската група "Анбан иншурънс", собственик на хотел "Уолдорф Астория" в Ню Йорк.

 Робърт Мълър
Робърт Мълър Guliver/Getty Images

Според негово изявление пред разследващите от Конгреса в преходния период Къшнър е разговарял с хора от повече от 15 страни.

Колко струва досега разследването за руска намеса в американските избори?

Къшнър отрече да е приемал руски средства, за да финансира свои бизнес начинания и защити контактите си с руски представители по време и след президентската кампания като "уместни".
БТА