Робърт Мълър
Робърт Мълър / Guliver/Getty Images
Екипът на специалния следовател Робърт Мълър - бивш шеф на ФБР, е похарчил 3,2 млн. долара за първите месеци от разследването си на руската намеса в президентските избори в САЩ и предполагаемото съучастие на приближени на президента Доналд Тръмп, предаде Асошиейтед прес.

Аферата с предполагаема руска намеса в изборите в САЩ навлиза в нов етап

Сумата на тези разходи става ясна от копие от доклад на Мълър, получен от АП. От документа личи, че 1,7 млн. долара от тази сума са за заплати и добавки към тях. Още 223 000 долара са похарчени за командировки на разследващия екип.

Ексшефът на кампанията на Тръмп се предаде на ФБР, обвиняват го в заговор (ВИДЕО)

Освен това министерството на правосъдието е похарчило още 3,5 млн. долара като помощ за разследването. Така цялото разследване до момента струва на данъкоплатците 6,7 млн. долара.

US скандалът се заплита: Флин се призна за виновен, че е лъгал пред следователите от ФБР

Докладът се отнася за периода от 17 май - датата на назначаването на Мълър, до 30 септември - краят на федералната фискална година.

Нови разкиртия около признанията на Майкъл Флин

До момента Мълър е предявил обвинения в резултат на разследването срещу четирима души. Сред тях са бившият шеф на предизборната кампания на Тръмп Пол Манафорт и бившият президентски съветник по националната сигурност Майкъл Флин.
БТА