Майката на Алексей Навални каза, че е видяла тялото на своя син. Това съобщи тя във видео, публикувано в YouTube. От думите на Людмила Навалная става ясно, че е била заплашена, че ако не се съгласи на "тайно" погребение, те ще направят нещо с тялото на сина ѝ.

"В град Салехард прекарах почти ден със следователи, криминалисти и адвокати. Пуснаха ме вътре едва този следобед. Вчера вечерта ме заведоха в моргата , където ми показаха тялото на Алексей. Следователите твърдят, че причината за смъртта му е ясна и имат всички медицински и правни документи", каза тя в обръщението.

Майката на Навални е подала жалба в съда заради отказа да освободят тялото му

По думите й е видяла свидетелството за смъртта му и го е подписала. "По закон те са длъжни да ми дадат тялото на Алексей, но до този момент не са го направили. Вместо това те ме изнудват и ми казват кога и как трябва да бъде погребан Алексей. Това е незаконно. Те получават нареждания или от Кремъл или от централния разследващ комитет, при който се намирам в момента", допълни Людмила Навална.

Според нея те искат погребението да бъде тайно и просто да я заведат до един прясно изкопан гроб и да ѝ кажат "ето тук почива твоят син". "Не съм съгласна с това. Аз искам вие, които ви беше грижа за Алексей и за които неговата смърт е трагедия, да можете да се сбогувате с него", категорична бе майката.

Причината да запише това видео е, че е била заплашвана. "Записвам това видео, защото започнаха да ме заплашват, че ако не се съглася на това погребение, те ще направят нещо с тялото на сина ми. Разследващият Сарапайев ми каза: Времето не работи в твоя полза, знай, че тялото вече се разлага. Аз искам погребението да бъде законно и незабавно да ми върнат тялото на моя син", сподели пред камерата Навална.

Припомняме, че руският опозиционен лидер почина в затвора миналия петък на 47 години.Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня