М. Ризински: Ще бъдем срещу всяка власт в Скопие, която води антибългарска политика
М. Ризински: Ще бъдем срещу всяка власт в Скопие, която води антибългарска политика / БГНЕС
М. Ризински: Ще бъдем срещу всяка власт в Скопие, която води антибългарска политика
79856
М. Ризински: Ще бъдем срещу всяка власт в Скопие, която води антибългарска политика
  • М. Ризински: Ще бъдем срещу всяка власт в Скопие, която води антибългарска политика

Въпрос на време е Никола Груевски да подаде оставка, защото въпреки че е дясно, толкова недемократично правителство никога не е имало в Македония. Това коментира в ефира на Дарик един от ръководителите на Българския културен клуб в Скопие /БККС/ Мирослав Ризински. Той отбеляза, че за първи път на вчерашния протест в македонската столица е имало български знамена, като предупреди че сънародниците ни там ще бъдат против всяка следваща власт, ако тя продължи водената до момента антибългарска политика.

От албанците в Македония зависи в голяма степен дали ще се ускори смяната на властта в страната, смята Ризински. Чуйте какво каза още той в ефира на Дарик:

„Граждани на Република Македония от различен етнически и религиозен произход бяха обединени с цел сваляне на диктаторското правителство на Груевски.

За първи път пред македонското правителство се вееше българското знаме и знамето на Българския културен клуб в Скопие. Много от организациите, които участваха във вчерашния протест, ясно заявиха, че не принадлежат към нито една политическа партия, както беше и случаят с Български културен клуб в Скопие. Излязохме за свободата, демокрацията и върховенството на закона.

Поздравяваме храбростта на Зоран Заев да публикува тези криминални разговори, но в същото време го призоваваме да покаже храброст и публично да каже, че в Македония живеят и българи. Освен това тази антибългарска политика и пропаганда не е вчера, ние сме свидетели на тази политика, ние сме против политиката на Груевски, но и срещу всяко едно друго правителство, което ще продължи с тези практики".

Какво още каза Мирослав Ризински чуйте в прикачения звуков файл, целия разговор чуйте ТУК