Лос Анджелис таймс и Чикаго трибюн застават зад Обама
Лос Анджелис таймс и Чикаго трибюн застават зад Обама / БГНЕС

"Лос Анджелис таймс" и "Чикаго трибюн" последваха примера на "Вашингтон пост" и обявиха подкрепата си за кандидата на демократите за президентския пост Барак Обама, съобщи Франс прес.

В редакционна статия най-големият вестник на източното крайбрежие на САЩ посочва, че Обама отговаря на нуждата от "ръководител, доказал своето хладнокръвие". "Лос Анджелис таймс" е възхитен от "последователността и зрелостта" на Обама.

Вестникът изтъква като основна причина да предпочете Обама пред Маккейн разочароващата кампания на републиканския кандидат и най-вече решението му да избере Сара Пейлин за кандидат за вицепрезидент.

"Барак Обама е образован, добър оратор, сериозен, последователен и зрял", отбелязва "Лос Анджелис таймс".

"Чикаго трибюн" също застана зад Барак Обама. За първи път след 1847 г. вестникът подкрепя кандидат на демократите за президентския пост, посочва АФП. "На 4 ноември ние трябва да изберем президент, способен да ни ръководи в период на криза и да възвърне общата вяра в националната кауза. Най-добрият кандидат за това е Барак Обама", пише "Чикаго трибюн".

Зад кандидатурата на демократическия кандидат застана също "Сан Франциско кроникъл". Общо петдесетина вестника в САЩ подкрепиха демократическия кандидат за Белия дом, посочва Франс прес.