/ Gulliver/Getty Images
Кралица Елизабет Втора изпрати днес своите "мисли, молитви и дълбоки съчувствия към всички загубили свои близки" при атентата вчера до Лондонския мост, съобщиха от БТА.

Облякъл жилетка с фалшиви експлозиви и размахващ нож, нападателят Усман Хан се развилня вчера следобед на конференция за рехабилитиране на престъпници, като уби двама и рани трима души, преди да бъде обезвреден и застрелян.

Нападателят от „Лондон бридж“ е терорист, лежал в затвора (ВИДЕО)

Извършителят на атаката е лежал шест години в британски затвор за престъпления, свързани с тероризъм. През декември м. г. той е бил освободен "с позволително", т. е. е трябвало да спазва определени условия, за да не бъде върнат зад решетките.

Двама души са загинали при нападението в района на „Лондон бридж“

Премиерът Борис Джонсън, който посети днес мястото на атаката, заяви, че осъдените за тероризъм не трябва да бъдат пускани на свобода предсрочно.

Обявиха нападението с нож в района на "Лондон бридж" за "терористичен инцидент" (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Мисля, че практиката на автоматично предсрочно освобождаване, при която се съкращава наполовина присъдата и се осовбождават предсрочно виновни за сериозно насилие, просто не работи. И се опасявам, че в този случай имаме много солидни доказателства за това как не работи", каза Джонсън.
БТА