/ БГНЕС
Двама от ранените при нападението с нож близо до "Лондон бридж" днес са починали, съобщи телевизия Би Би Си, цитирана от Ройтерс и ДПА.

Правителствен източник потвърди информацията за смъртта на двама души, но без да предостави подробности, посочи телевизията.

Обявиха нападението с нож в района на "Лондон бридж" за "терористичен инцидент" (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано полицията съобщи, че при нападението са ранени няколко души, а заподозреният извършител е застрелян.

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че инцидентът с нападението в Лондон днес е овладян и похвали хората, спомогнали за неутрализирането на нападателя с нож, ранил няколко души в района на "Лондон бридж", преди да бъде застрелян от полицията, предаде Ройтерс.

Стрелба и евакуация на „Лондон Бридж“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Искам да отдам почит към изключителна храброст на тези членове на обществото, които физически се намесиха, за да защитят живота на други хора. За мен те са най-доброто в нашата страна и аз им благодаря от името на страната ни", заяви днес Джонсън по телевизията.

"Тази страна няма да бъде сплашена или разделена от такива атаки", добави той.

МВнР: Няма пострадали българи при инцидента на "Лондон Бридж"

Премиерът изрази съчувствие към пострадалите и заяви, че всеки, който има нещо общо с това престъпление или е участвал в атаки, ще бъде изправен пред правосъдието.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин каза, че е шокиран от случилото се и също изрази съчувствие към пострадалите. Партията му съобщи, че е прекратила предизборната си кампания в Лондон заради инцидента.
БТА