/ БГНЕС
Има един загинал, инцидентът се разглежда, че е свързан с тероризма
Полиция евакуира "Лондон Бридж" заради стрелба. По първоначална информация група мъже са се сбили и минувачи повикали силите на реда. При опит да се намесят избухнала стрелба. Чути са 2 изстрела. От британската полиция потвърдиха, че мъж е прострелян при инцидент на моста в сърцето на столицата.
 

БГНЕС



 


"Лондон Бридж" беше сцена на нападение през юни 2017 г., когато трима терористи се врязаха с микробус в група пешеходци, а след това нападнаха хора в околността, като погубиха живота на осем души. 


 


Лондонската полиция написа в Twitter, че е получила сигнал за нападение с нож и че един човек е бил задържан по време на инцидента. Появилите се съобщения и за взрив на пазара "Бъроу" близо до "Лондон Бридж" не се потвърдиха от органите на реда.

Неясните обстоятелства относно инцидента карат разследващите на този етап да като предпазна мярка да го третира, че има терористични подбуди, допълни Ройтерс. 
 

БГНЕС



Полицаите са простреляли заподозрения след нападението, след което е задържан. 

Видеоклипове и снимки в Twitter показват няколко полицейски коли и автобуси на моста и голям камион запречил няколко ленти от пътното платно. На друг клип, заснет отвисоко от другата страна, се вижда как трима полицаи се отдалечават от човек, който лежи на паважа. Двама от служителите на реда са с насочени пушки към лежащия, който помръдва.

Очаквайте подробности.