/ БГНЕС
Ако Северна Корея се осмели да използва ядрения си арсенал срещу Суел и Токио, жертвите ще надхвърлят 2 млн. души. Подобна катастрофална прогноза направи в сряда аналитичният сайт „38 Норт”, специализиращ в събирането и анализирането на информация за Северна Корея.

Ето какво може армията на Северна Корея (СНИМКИ)

Оценката си той основава на твърденията, че КНДР разполага с 25 ядрени бойни глави за балистични ракети и те са насочени именно срещу Сеул и Токио. Мощността на ядрените глави експертите от сайта определят, че е между от 15 до 250 килотона.

Кибервойна и опит за убийството на Ким Чен-ун сред опциите на САЩ срещу Пхенян?

На базата на тази информация от „38 Норт” са направили няколко различни калкулации в зависимост от това дали 20, 50 или 80 процента от изстреляните бойни глави ще експлодират. Изчислени са и възможностите на системите за противоракетна отбрана, които понастоящем са поставени в Япония и Южна Корея.

Северна Корея е готова да извърши най-мощното изпитание на водородна бомба

Според най-лошия възможен сценарий при ядрено-ракетен обстрел от страна на Пхенян могат да загинат общо 2,1 милиона души, а други 7,7 милиона да получат увреждания, наранявания и различна степен облъчвания.
БГНЕС