/ iStock/Getty Images
Над 23 килограма хероин с висока чистота с произход от Турция е конфискувал отделът за борба с наркотиците на гръцката полиция край Солун, съобщи АНА-МПА.

Във връзка със случая са задържани двама души, турчин на 50 години и албанец на 43 години, за които се твърди, че са членове на международна престъпна група за внос и трафик на наркотици.

Хероин за над 980 000 лева откриха митничари

Полицейската операция е била проведена на магистралата Солун - Атина. Хероинът е бил превозван в камион, управляван от турския гражданин, който е влязъл в Гърция през ГКПП Кипи на границата с Турция по река Еврос (Марица). На паркинг близо до разклона за град Верия той е имал среща с албанеца, на когото предал две раници, в които имало 23 опаковки хероин с обща маса 23,126 килограма.

Действията им били следени от полицията, която спряла автомобила, управляван от албанския гражданин, в който бил открит наркотикът, докато едновременно с това бил задържан и турчинът.

Оправдаха ирански граждани за трафик на близо 688 килограма хероин

Според изчисленията на гръцката полиция хероинът би донесъл на престъпната група печалба от 90 милиона евро. Смята се, че наркотикът е бил предназначен за гръцкия пазар.
БТА